Blogger templates

Jumat, 05 September 2014

Cangehgar (carita ngenah dan segar)

-NU CAN TERANG-
Guru: adul kahareup, nyanyikeun lagu nu kamari di ajarkeun
Adul: (maju kahareup,bari nyanyikeun lagu ku sora leutik da teu apal tea)cicak2 di dinding
Guru: gedean!
Adul: Toke2 di dinding
Guru: gedean(keuheul)
Adul: buaya2 didinding
Guru: (buukna mulai rancung)lain hewanna nu digedean,tapi sora maneh sadul
Adul: adul adzan wh nya pa,meh gede sorana
Guru: sok welah kumaha maneh
Adul: allahu akbar2x
Guru: (lieureun)na aya ku..gede sadul
Adul : pa allah mah maha besar pa,teu aya nu langkung ageung ti allah
Guru: enya bnr,allah maha besar tapi nilai maneh leutik
Adul: ageungan ath pa
Guru: TEU BISA,NILAI MANEH LEUTIK!!(ngajorowok)
Adul: sanes sora bapa nu di ageungan,tapi nilai abdi
Guru: Saduuuuuulllll(kapaehan)
Adul@ eh ai ibu saur abdi ge sanes abdi bu sumpah
Guru@ euh budakteh,isuk panggil orangtua k sakola
Adul@ muhun bu
*isukna*
Guru@ pa kumaha ieu teh adul meuni kirang pisan knu diajarna
Udin@ emang kunaon kitu?
Guru@ maenya ku abdi ditaros saha nu ngabangun monumen bandung lautan api kadeun ngajawab,sumpah sanes abdi bu!kitu ceunah
Udin@ eh ai ibu,da emang sanes adul bu,meureun rerencanganna atanapi ibu nyalira meureun ..
Guru@ euh ieu mah sarua bodona(ngadagor2 sirah sorangan kanu meja)


Obat Stress AliasDavid
Dihareupeun imah Mbah Dukun :
Adul : “Mbah tulungan abi, loket abi leungit! aya beja ti batur mah , mbah bisa neangan barang2 anu leungit?”
Mbah Dukun : ” Enya jang,,, leres pisan eta teh!, Tapi isukan we jang kadieu deui!”
Adul : “Isukan kumaha ari mbah, pan abi jauh dijugjug ngahaja kadieu, maenya kalah isukan mbah? Ayeuna we mbah,,,, dina loket bener2 aya anu penting!!! (si Adul ngahelas!)
Mbah Dukun : “Yeuh Jang,,,,!!! Mbah moal bisa manggihan loket maneh, soalna konci kamar praktek mbah Leungit ti Kamari!”
Adul : ” Beuuuhhh,,,, dasar siah dukun gadungan !”
#Amuk2an bari ngalegleug si Mbah Dukun!#

*kesempatan*
W.haji@dul,pang mawakeun sendal jug ditukangeun imah ,menta weh jug ka si rina
Adul@oh muhun wa(nyampeurkeun rina)
Adul@neng,saur w.hji,neng keudah nyium akang
Rina@alim akh
Adul@wa tinggali kadeun alim wa(ngajorowok)
W.hji@bikeun rina(ngajorowok)
Rina@enya atuh(nyium pipi kanan adul)
Adul@sabelah deui atuh neng
Rina@alim
Adul@wa,tinggali nu sabelah deui teu dipasih(ngajorowok)
W.hji@bere rina(ngajorowok)
Rina@yeuh atuh(nyium deui)
W.hji@dul gncang kdieu(ngjorowok)
Adul@muhun wa(nymperkeun)
W.hji@ai sendalna mana?
Adul@ah,ku w.hji wh nylira


ADUL VS M’BAH DUKUN”
Adul: m’bah, kuring th hayang k 1 awewe.
Dukun: oooh . . . Nu awewena aya karangan na pi”na lin dul? . . .
Adul:ning trang? . . .hebat euy (bari ngasongkn jmp0l kana irung dukun)
Dukun: nu ngarana rina lin dul? . . . .
Adul: Mhun eta pisan m’bah.
Dukun:nu kbeukina urab eceng jeung kejo oyek lin dul? . . . .
Adul: ning apalan jeung nu kitu”na m’bah mh? .
Dukun: rek t apal kumaha tda ontohod siah, eta th kpan anak aing. (bari nangtung mesat bedog) .
Harita kneh beungeut si adul langsung beurm blas reuwas jeung sieun. ‘Jorelat ‘Guajleng’ ngan sakilat adul luncat k para bari babay md0l,(sking ku sieun). .
Dasar si sadul keur g0reng milik,teu apaleun d para aya senteg nu ktincak ku sukuna,
‘Adaaaauwh’ si adul ngagoak’gorobas’ para na teh tot0s,
Jadi w parantos.
W.hji@harr,ai tadi nu teu dibikeun teh naon?(gagaro sirah ku stum)
sumber .dari berbagai sumber

0 komentar:

Poskan Komentar